OKULUMUZU TANIYALIM

Okulumuzun Fiziki Yapısı

    Okulumuz 1994 yılında eğitim öğretime başlamasından itibaren pek çok tadilat geçirerek günümüzdeki halini almıştır.

       Okulumuz 4831 metre kare alan içerisinde; zemin + 3 kattan oluşan dersliklerin bulunduğu merkez bina, zemin + 1 kattan oluşan ana okulu binası ve kantin binası bulunmaktadır. Şuan 40 derslik (2 tanesi özel eğitim sınıfı), 1 ana okulu binası, 1 konferans salonu, 1 fen laboratuarı, 3 adet bilişim teknolojileri sınıfı, 1 tiyatro salonu, yaklaşık 1000 kitaplı kütüphanesi, 4 adet yönetici odası, 1 memur odası, 1 öğretmenler odası, 1 okul aile birliği odası, 1 fotokopi odası, okul bakçesinde 1 kantin binası  ile eğitim öğretime devam etmektedir.

       Okulumuzda akıllı sınıf uygulamasına geçilmekte olup sınıfların bir kısmında bilgisayar ve projeksiyon cihazı mevcuttur. Ayrıca okul binamızda kablosuz  internet bağlantısı da bulunmaktadır. Öğrencilerimizin eğitim öğretim faaliyetleri görsel ve işitsel enstrümanlarla zenginleştirilmektedir.

   Konferans salonumuz 100 kişi kapasiteye sahip olup bir adet bilgisayar ve projeksiyon cihazı ile öğretmen, öğrenci ve velilerimize hizmet etmektedir. Ayrıca okulumuzun güvenliği muhtelif bölgelerde bulunan 30 kamera ile takip edilmektedir.

Okulumuzda Bulunan Öğrenci, Öğretmen ve Yardımcı Personel

  Okulumuzda yıllara göre deiğşkenlik gösteren;1550 öğrenci, 45 öğretmen, 4 hizmetli personel bulunmaktadır.

  Okulumuzda ikili öğretim yapıldığından sabah 18, öğleden sonra 18 olmak üzere toplam 36 şube bulunmaktadır. Birinci sınıftan dördüncü sınıfa kadar her kademede 9´ar şube bulunmaktadır. 4 özel eğitim şubesi ve 4 ana okulu şubesi bulunmaktadır. Sınıf mevcutlarımız 30-35 civarındadır.

  Ana okulu sınıflarımız ayrı bir binada olduğundan dolayı ana sınıfı öğrencileri daha rahat eğitim almaktadırlar. Ana sınıflarımız öğrencilerin gelişimlerini olumlu yönde etkileyecek materyeller bakımından zengin durumdadır.

Okulumuzdaki Eğitim Faaliyetleri

  Okulumuzda çağdaş eğitimin gerekleri yerine getirilmeye çalışılmaktadır. Bu amaçla günümüz ihtiyaçlarına cevap verebilen, öğrencileri geleceğe hazırlayabilen, teknolojiyi kullanabilen bir kurum olma yolunda ilerlemekteyiz. Deneyimli Öğretmenlerimizin liderliğinde, öğrenci merkezli bir eğitim  sisteminin uygulandığı  özel dersliklerde öğrenciyi ezberci eğitimden kurtararak; yaparak, yaşayarak öğrenen, sorgulayan, araştıran ve öğrendiklerini yaşam becerilerine dönüştürebilen bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktayız.



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi